- ۱۳ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 11923
به گزارش بازارچه مرزی، جلیل رحیمی جهانآبادی در گفتوگو با «سکنج» در پاسخ به این پرسش که «چرا تاکنون علیرغم حضور نزدیک به ۱۴۰ نماینده از مناطق مرزنشین در مجلس، طرح و لایحه مناسبی که بتواند راهکاری برای مشکلات متنوع مرزنشینان باشد، به مجلس نیامده است؟» گفت: بنده در مجلس دهم رئیس فراکسیون مرزنشینان بودم و در این دوره هم نایبرئیس این فراکسیون هستم، پیگیریهای ما طی این دو دوره نشان داد که ما با یک مسئله مهم در حوزه مرزنشینان مواجه هستیم و آن مشکل جدی تعدد سازمانها و نهادهای تصمیمگیر است».
نماینده سابق مردم تربتجام و تایباد در مجلس افزود: وقتی صحبت از مرز میشود از شورایعالی امنیت ملی گرفته تا مرزبانی و گمرک و بسیاری نهادهای دیگر همه دارای اختیارات و امکان تصمیمگیری هستند و به راحتی نمیتوان یک تصمیم را در حوزه مرز اتخاذ کرد.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اقدامات انجامشده گفت: کاری که ما در مجلس دهم و یازدهم در حوزه مرزنشینان دنبال کردیم، برقراری «حق نوار مرزی» برای کارمندان و کارکنان دولت بوده که البته با شکایت بعضی افراد در برخی مقاطع این حق نوار مرزی قطع شد، اما دوباره از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کردیم و برقرار شد.
او افزود: همچنین در مورد اصلاح قوانین مربوط به کولبری و نحوه استفاده مرزنشینان از کارت مرزنشینی هم تلاشها و اقداماتی انجام شده، ولی مسائل و مشکلاتی هم ظرف این ایام روی داد از جمله اینکه به دلیل اصلاحاتی که در آییننامه واردات کالا برای شرکتهای مرزنشینان رخ داد، خیلی از فرصتها و درآمدهای شرکتهای مرزنشینان از بین رفته است.
رحیمی جهانآبادی ادامه داد: ما در مجلس یازدهم همین کار را دنبال کردیم، به همراه اصلاح آییننامه مربوط به مرزنشینان که اکنون دارد روال خودش را طی میکند؛ البته من این را قبول دارم که اصلا روال تصمیمگیری و فعالیت کند است.
نایبرئیس سلبق فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که «چه اقدامات و تصمیماتی میتواند به سود مرزنشینان باشد و به تغییر و بهبود شرایط کمک کند؟»، گفت: به نظر من ما باید در محدودههای مرزی تا یک شعاعی اجازه دهیم دو طرف مرز مانند گذشته با هم داد و ستد اقتصادی داشته باشند و نیاز است بازارچههای مرزی را فعالتر کنیم. از سوی دیگر خیلی از مردمی که در مرز زندگی میکنند، اقوام و خویشانی در پشت مرزها دارند، چه در مرز ترکمنستان، چه در شرق کشور در بلوچستان و افغانستان و یا در غرب کشور و جنوب. باید اجازه دهیم که رفتوآمد، پیوندها و تبادل اقتصادی تسهیل شده و افزایش پیدا کند.
او با اشاره به تعدد قوانین و عوارض آن، تصریح کرد: متأسفانه ما به قدری قانون نوشتیم و تولید کردیم و از طریق آنها سد و مانع ایجاد کردهایم که بهنظر میرسد ما «برای فصل کردن آمدیم/نه برای وصل کردن آمدیم». در صورتی که اگر شما به جهان نگاه کنید، تجربه جهانی نشان میدهد که کمرنگ شدن مرزها و پیوندهای مردم دو طرف مرز به صلح و آرامش و اقتصاد دوطرف کمک میکند.
https://bazarchemarzi.com/?p=11923