×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تجارت ۴۴ درصدی ایران با «بریکس»/ حذف تعرفه‌ها به معنای افزایش تجارت است

به گزارش بازارچه مرزی، محمد لاهوتی در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال گذشته تراز تجاری ایران رکورد زد و رقم ۱۷ میلیارد دلار منفی برای تراز تجاری ثبت شد، با این حال از ابتدای سال اوضاع بهتر شده و حجم تجارت خارجی کشور در هفت‌ماهه ابتدایی امسال به ۷۰ میلیارد دلار رسیده که حدود ۳۲ میلیارد دلار آن صادرات و حدود ۳۹ میلیارد دلار واردات است بر این اساس صادرات ۱۴.۵ درصد و واردات هم حدود ۸ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: بازارهای صادراتی تغییر چندانی نداشته و همچنان همان چین، عراق، امارات و ترکیه و افغانستان مقاصد اصلی هستند امارات نیز همچنان در صد فهرست واردکنندگان به ایران قرار دارد و مبدأ ۳۰ درصد از کالاهای وارداتی به ایران امارات است.

لاهوتی از اهمیت ترانزیت ایران گفت و یادآور شد: نکته قابل توجه افزایش حدود ۴۲ درصدی ترانزیت در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال است و این فرصت خوبی برای ماست.

وی از جایگاه امارات در تجارت ایران گفت و توضیح داد: امارات از نظر جذب سرمایه خارجی و ایجاد زیرساخت کشور اول منطقه است و این کشور در تجارت و لجستیک زیرساخت‌های قدرتمندی در سه دهه گذشته ایجاد کرده است، این زیرساخت‌ها توسط حاکمیت امارات و سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد شده، امارات در میان کشورهای منطقه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی سرآمد است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از پتانسیل تجارت ایران با اعضای بریکس و اوراسیا خبر داد و اضافه کرد: حدود ۴۴ درصد مجموع تجارت کشور ما با اعضای بریکس است و ظرفیت‌ها در بریکس و اوراسیا برای ایران بالاست و برای تجارت آزاد با اوراسیا معطل نظر مجلس هستیم، حذف تعرفه‌ها به معنای افزایش تجارت است و البته باید برای شرایطی که ایجاد می‌شود ظرفیت‌سازی شود و صنایع باید آمادگی این اتفاق را داشته باشند.

لاهوتی در ادامه  گفت: مصوبه جلسه ۲۶ کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شده و صادرکنندگانی که دارای تعهد ارزی سال ۱۴۰۲ هستند، این امکان را دارند که رفع تعهد ارزی خود را به‌شرط اینکه سقف اظهارنامه آنها از ۱۵ ماه عبور نکرده باشد، خود را به همان روش‌های معمول انجام دهند.

وی از برخط شدن تسویه‌حساب ارزی واردکنندگان موقت خبر داد و اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ ورود موقت کالا به ایران تغییراتی کرد، امروز ورود موقت هم باید در برابر مازاد ارزی که از صادرات حاصل می‌کند و سود صادرکننده محسوب می‌شود، رفع تعهد ارزی را داشته باشد. اما به دلیل ضعف زیرساخت‌ها رفع تعهد ارزی در ورود موقت به‌صورت دستی و ارسال سی دی انجام می‌شده است؛ اکنون با اتصال سامانه‌ها در گمرک و بانک مرکزی امکان رفع تعهد به‌صورت آنلاین فراهم شده و این سامانه البته هنوز در مرحله تست است و امکان استفاده از آن از ابتدای سال آینده فراهم می‌آید.

لاهوتی تصریح کرد: کلیه صنایع ما با ظرفیتی کمتر از ۵۰ درصد مشغول به فعالیت هستند و اگر دولت شرایط ورود موقت را ساماندهی کند، ظرفیت خوبی برای تأمین مواد اولیه فراهم خواهد شد، ورود موقت کنونی کشور سالانه کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار است و اگر شرایط تسهیل شود این رقم تا سه برابر افزایش خواهد یافت.

 

منبع: ایلنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.