×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فعال‌سازی ۴ بازارچه مرزی خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت / طرح اقتصاد منهای نفت در حال اجرا است

به گزارش بازارچه مرزی، سید محمدرضا هاشمی در آیین تجلیل از برگزیدگان رویداد مردمی طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی که با حضور رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور برگزار شد، اظهار کرد: طرح اقتصاد منهای نفت که توسط بسیج سازندگی خراسان جنوبی در حال اجرا بوده است، نشان می‌دهد که این استان دارای نیروهای خلاق، خوش‌فکر و اندیشمند در حوزه اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه صنعت صنایع‌دستی بعد از صنعت نفت دومین صنعت درآمدزا و زودبازده است، گفت: اگر در حوزه علمی موفقیت‌هایی داریم، مرهون روحیه جهادی است که در مجموعه بسیج سازندگی شکل گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: از ابتدای سال تهدیدات سخت و نرم دشمن را با موفقیت پشت سر گذاشته‌ایم و بیش از دو سال است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را در حوزه اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کار جهادی و حمایت از تولیدات داخلی نامگذاری می‌کنند لذا امروز هم می‌توانیم با همت والای مردم کشورمان در حوزه اقتصاد بین المللی حرف برای گفتن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌های عمرانی و اقتصادی که با موفقیت اجرا شده برگرفته از حوزه جهادی و اقتصاد مقاومتی است، افزود: در کمتر از یک ماه حداقل به هشت شهرستان استان خراسان جنوبی سفر کرده‌ایم و دیروز هم از برخی معادن بازدید شده و می‌توان گفت که استان خراسان جنوبی با پتانسیل‌های بالقوه‌ای که دارد مستعد توسعه اقتصادی است.

هاشمی با اشاره به وجود بیش از ۵۴ نوع ماده معدنی در سطح استان خراسان جنوبی، تصریح کرد: بیش از ۸۰۰ معدن فعال و غیرفعال در این استان وجود دارد.

وی عنوان کرد: در همین بحث صنایع دستی و گردشگری خیلی از کشورهای که درآمد نفت را ندارند اما با رشد اقتصادی بسیار خوبی پیش رفتند به خاطر توجه به حوزه صنایع دستی و گردشگری بوده است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امروز رمز موفقیت در توسعه اقتصادی توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: در این نمایشگاهی که به همت پارک علم و فناوری در مجموعه بسیج سازندگی شکل گرفته بود، ایده‌ها و اندیشه‌های بسیار خوبی در استان یافتیم و به طور یقین حمایتی از تولید را برای توسعه اقتصادی در خراسان جنوبی تکلیف می‌دانیم.

وی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی نیاز به آب و انرژی خاصی نیست اما نوعی سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و درآمدزا است که می‌شود در خراسان جنوبی محقق و عملیاتی کرد.

هاشمی با بیان اینکه می‌توان خراسان جنوبی را به عنوان پایلوت تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه‌های مختلف معرفی کرد، افزود: این استان بیش از ۸۰۰ نوع گیاهان دارویی دارد و بیش از ۹۸ درصد زرشک دنیا در خراسان جنوبی تولید می‌شود، همچنین با کیفیت‌ترین و بیشترین زعفران کشور متعلق به این استان است.

وی با اشاره به لزوم توجه به حوزه فرآوری محصولات استان برای رسیدن به رشد اقتصادی، عنوان کرد: بهترین نوع گوهرسنگ را در خراسان جنوبی داریم و می‌توان در این زمینه اشتغال خانگی ایجاد کرد.

استاندار خراسان جنوبی بر توانمندسازی مناطق روستایی استان تأکید کرد و گفت: نگاه به مناطق روستایی تاکنون فقط توسعه زیرساختی بوده اما توجه به تولید ثروت در روستاها که موجب ایجاد امنیت پایدار می‌شود، مغفول مانده است.

وی یادآور شد: فعال‌سازی چهار بازارچه مرزی استان در دستور کار قرار گرفته و تاکنون جلسات مختلف در این زمینه برگزار شده است لذا امیدواریم با همکاری کشور افغانستان این بازارچه‌های مرزی فعال شوند چون تاثیرگذار در اقتصاد استان است.

هاشمی تأکید کرد: برای تأمین و تداوم امنیت پایدار در خراسان جنوبی توجه به رشد اقتصادی نیاز است.

 

منبع: ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.