×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ساماندهی جاده‌های منتهی به بازارچه‌های مرزی کرمانشاه

به گزارش بازارچه مرزی، منوچهر حبیبی در سرکشی یک روزه و بازدید از طرح‌های شهرستان ثلاث باباجانی اظهار کرد: شبکه حمل و نقل در توسعه استان کرمانشاه بسیار حائز اهمیت است، به‌خصوص اینکه بازارچه‌های مرزی داریم و محورهای منتهی به این بازارچه‌ها باید ساماندهی شود.

وی به دعوت از وزیر راه و شهرسازی برای حضور در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این سفر در روزهای آینده با هدف پیگیری امورات بخش حمل و نقل انجام می‌شود و در جلساتی با حضور وزیر مصوباتی در راستای رونق بخشیدن به این بخش را خواهیم داشت.

استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش همچنین با تأکید بر ساماندهی جاده‌های روستایی استان گفت: اگر دنبال این هستیم که روستاییان در روستا بمانند و مشکلی نداشته باشند و بر این اساس بخش جاده‌های روستایی را که در واقع محور اصلی برای توسعه روستا و دسترسی‌ها برای جلوگیری از مهاجرت معکوس است باید ساماندهی شود؛ لذا در تخصیص اعتبار نگاه ویژه‌ای به آن داریم.

استان کرمانشاه در مجموع بیش از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با هر ۲ بخش عربی و کردی کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.

در منطقه اورامانات در شمال غربی استان کرمانشاه ۲ مرز شیخ صله در ثلاث باباجانی و شوشمی در پاوه فعال است و هم‌مرز با اقلیم کردستان عراق هستند و وضعیت جاده‌های منتهی به این ۲ بازارچه مناسب نیست.

راه‌های منتهی به این بازارچه‌ها؛ کوهستانی، پرپیچ و خم، باریک، دارای شیب تند، فاقد علائم راهنمایی و رانندگی و خط کشی و غیراستاندارد است و در این مسیرها باوجود این مشکلات هر روز کامیون‌های ترانزیتی حمل بار تردد دارند.

بازارچه مرزی شیخ صله سال ۱۳۷۵ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و در فاصله ۴۵ کیلومتری شهر تازه آباد مرکز شهرستان ثلاث باباجانی و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد.

ثلاث باباجانی افزون بر ۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و فعالیت تجاری و بازرگانی در گمرک و بازارچه شیخ صله این شهرستان انجام می‌شود.

شهرستان ثلاث باباجانی با برآورد جمعیت بین ۳۶ تا ۴۰ هزار نفر دارای سه بخش مرکزی، ازگله و زمکان با ۲۰۹ روستا است که ۱۶۷ روستای آن دارای سکنه است.

همچنین در منطقه اورامانات و در شهرستان پاوه بازارچه شوشمی فعال است.

بازارچه شوشمی یکی از قدیمی‌ترین مرزهای کشور است که قدمتی ۸۰ ساله دارد و در طول سال‌های جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی جزو بازارچه‌های فعال کشور است.

این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه‌ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.

بازارچه شوشمی از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد؛ روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می‌کنند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی‌جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می‌شود.

 

منبع: ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.